20 Nisan 2016 Çarşamba

Spor Salonu Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken 6 Konu

En iyi spor salonu seçimini neye göre yapmalısınız, dikkat edilecek 6 önemli konu nedir?

Spor yapma alışkanlığı olan gelişmiş ülkeler haricinde, ne yazık ki ülkemizde  spor salonu ve spor ile ilgili çalışmalar yapılabilecek yer sayısı oldukça az. Var olan spor salonlarının kalitesi ve sundukları hizmetler, personellerinin yeterince kalifiye ve bilgili olması gibi konular ise düzenli olarak spor yapmaya devam etmek için  oldukça etkili oluyor.

Spor merkezleri

Spor yapmaya karar verdiniz, ancak kendi başınıza, evde veya dışarıda bir parkta spor yapamıyorsunuz. Belki spor arkadaşınız yok, belki de sizi teşvik edecek bir ortam ihtiyacı duyuyorsunuz.

Burada en önemli konu; kuşkusuz ki spor yaparken kişiye yardım edecek, yol gösterecek ve yaptığı hataları söyleyecek bir spor hocasının varlığıdır. Bu nedenle spor yapmak için spor salonuna gitmek aslında alınacak en doğru karardır. Çünkü spor yapıp formda kalayım sağlıklı olayım derken, sakatlanıp uzun süre hareketsiz kalmayı kimse istemez!
Ayrıca, spor salonu seçerken en önemli konulardan birisi de spor salonunun eve yakınlığıdır. Bunun nedeni de devamlılık tabii ki. Haftada 3 yada 4 kez spor yapmak, hem daha iyi uyumayı sağlar; hem de günlük hayatta çok daha mutlu, neşeli ve dinamik olmaya yardımcı olur. Yani yapmışken bu işi layıkıyla yapmak lazım. Tabii haftada 3-4 sefer spora gitmek için de spor salonununun size yakın olması en önemli konulardan biri oluyor. Spor yapmak için otobüs, metrobüs işkencesi çekmek, ya da trafikte saatlerce cebelleşmek olayın tüm güzelliğini yok edebilir. Bu nedenle spor salonu seçerken siz siz olun, evinize en fazla 3-4 km uzaklıkta olan bir salon seçin...

Spor Salonu Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken 6 Konu

Spor Salonları

Spor salonu seçerken en  çok dikkat edilmesi gereken  konulardan birisi de en iyi spor salonu diye bir şeyin aslında olmadığıdır. Çünkü en iyisini ararken, aslında belki de devam etmeyeceğiniz bir salona bir sürü para verirken bulabilirsiniz kendinizi. “Havuza gideceğim ben” diye kendinizi şartlandırır, havuzu olan bir spor salonu tercih edersiniz. Ama bir bakmışsınız 1 sene içinde 3 kere havuza girmişsiniz! 3 aydan sonra da spor salonuna hiç gitmemişsiniz. Bu nedenle en iyi spor salonunu aramayı bırakın, size en çok fayda sağlayacak ve devam edeceğiniz bir salona kayıt olun.
Özetlemek gerekirse  spor salonu seçerken önem verilmesi gereken konular şunlardır.
1- Spor hocalarının ilgisi, bilgisi ve sizi motive etmeleri.
2- Spor salonunun evinize yakın olması.
3- Spor salonundaki özellikler (havuz, pilates vb.) ile spor salonu fiyatının uygun olması. Hiç kullanmayacacağınız bir hizmet için boşuna para vermeyin.
4- Spor salonunun temiz olması; ki bu en çok duşlardan anlaşılır.
5- Spor salonun çalışma saatleri. Mesela sabah erken saatlerde canınız  spor yapmak istediğinde salon buna müsait olmalı.
6- Gerektiğinde spor salonu üyeliğinizin dondurulup dondurulmayacağı konusu. Çünkü özellikle yazın tatile gittiğinde kimse boşu boşuna 1 ay ücret ödemek istemez açıkçası...
İşte bu 6 konuya spor salonu seçimi yaparken oldukça dikkat etmeye çalışmak lazım. Önem sırası da bence için 1. sıradan başlıyor.
Hepinize bol sporlu günler dilerim. Hatta sporu hayat felsefesi olarak görmeyi başarırsak medeniyete bir adım daha yaklaşmış olacağız...


6 yorum :

  1. Çok güzel bir tanıtım olmuş, keşke her merkez bu kadar dürüst olabilse :) "Boşuna para verme" en beğendiğim tavsiye, bir de hamam var, sauna var, havuz var bilmem ne, yani spor yapmadan bunlarla da oluyor mu, bunların da bir kullanım çizelgesi olmalı, hepsi bir bütün, sağlıklı günler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aynen katılıyorum size, önemli olan şey nelerin olduğu değil, nasıl kullanıldığı..
      Teşekkürler yorum için.

      Sil
  2. Hazır yaz mevsimi geliyor.Yavaştan spor salonları dolmaya başlar.Büyük ihtimalle sizde spor salonunda ter atmışsınızdır.Allah hayırlı kazançlar versin :)

    YanıtlaSil
  3. Spor şart olduğu gibi edebiyatta vucuda gerekli . Biraz edebiyat yapiyoruz bizde burada sandevic.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Yazılanlara katılıyorum. Ayrıca spor salonu seçerken önemli olan bir diğer etken de salonun müşterisine esnek zamanlı giriş seçeneği sunabilmesi. Yıllık üye olmanın sonucunda yaşanan mağduriyetleri hepimiz okuduk. Bunun için salona deneme amaçlı tek giriş ya da birkaç girişlik opsiyonlarında eklenmesi müşteri memnuniyeti için gerekli bence. Bu seçenekleri Sporcard gibi bazı internet siteleri bize sunuyor. Mağduriyet yaşamamak için kesinlikle bu gerekli.

    YanıtlaSil